cursor

Uit mijn handen

Aangrijpende verhaal van de moeder van een van de jonge daders van de Columbine schoolshooting. 
Speeldata
2022
Locatie
Theaters door heel Nederland
Duur
Deze voorstelling is opgevoerd in 2022

Lara Wakelkamp maakt danstheatervoorstellingen waarin zij de menselijke geest onderzoekt. In haar derde productie bij ISH laat zij zich inspireren door het aangrijpende verhaal van de moeder van een van de jonge daders van de Columbine schoolshooting.

In een meeslepende voorstelling, waarin toneel, dans en muziek versmelten, ontrafelt Uit Mijn Handen de rauwe emotie van een moeder die ontdekt dat haar zoon de wereld voorgoed heeft veranderd. Ze staat aan het begin van een mentale reis naar het onbekende, waar de enige uitweg lijkt verscholen in de breekbaarheid of de veerkracht van haar geest.

Performer Khadija Massaoudi ontmoet de experimentele breakdancer/choreograaf Simon Bus. Zij spelen in dit stuk niet de voor de hand liggende rollen van moeder en zoon maar zijn reisgenoten op een zoektocht door een gebroken innerlijk. Bus zijn kenmerkende verwrongen en sculpturale signatuur en Massaoudi’s veelgeprezen tekstbehandeling vormen de voetstappen van een moeder die een nieuwe weg naar de werkelijkheid moet vinden.

Een ode aan de genade van de menselijke psyche

In een decor van licht vertolken zij de eindeloze wentelingen van het ongrijpbare verleden, de versplinterde choreografie van een verdwenen toekomst en de vervreemdende logica van het nooit aflatende heden. Haar gedachten vormen zijn muziek, zijn beweging haar emotie. Alleen samen kunnen ze ontdekken dat gebroken niet stuk is en duister niet bestaat zonder licht.

Nu te zien

ISH Community

Open Podium

16 nov 2024 — 12 apr 2025Podium Lely

Makers en performers presenteren eigen werk voor publiek tijdens het Open Podium bij Podium Lely.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK