cursor

ISH Dance Collective

Geïnspireerd door de stijlen van de straat brengen we hiphop dans en urban sports naar het theater. In onze voorstellingen verbinden we deze disciplines met tradi­tionele kunstvormen zoals ballet, theater en klassieke muziek.

ISH is een collectief van andersdenkenden, wars van formats en restricties. Verenigd door het be­sef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Voor een freerunner is een muur geen ob­stakel maar een opstapje, voor een straatvoetballer is het pleintje een arena. Wij worden gemotiveerd door de bewegingsvrijheid die ontstaat als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

'ISH is a way of life. Blijf vooral jezelf en zoek om je heen naar inspiratie.'

— Marco Gerris, oprichter & artistiek leider ISH

Wij brengen zowel op het toneel als daarbuiten uiteenlopende werelden samen. In de studio ontmoeten balletdansers, breakers, acteurs, voguers, urban sporters, orkestmusici en spoken word artists elkaar. In de zaal zitten bezoekers met verschillende leeftijden en achtergronden zij aan zij. Wij willen dat iedereen zich thuisvoelt in het theater, ook diegenen die er nooit eerder zijn geweest.

ISH is gecommitteerd aan jonge mensen. Wij inspireren nieuwe generaties en begeleiden jong talent om hun plek in onze sector te vinden. Behalve de voorstellingen van ISH Dance Collective heeft onze organisatie drie andere belangrijke pijlers: voor ISH Academy, ISH Talent en ISH Community ontwikkelen we programma’s gericht op respectievelijk kinderen & jongeren, nieuw professioneel talent en de hiphop community in brede zin.

Artistiek leider

ISH Dance Collective wordt geleid door Marco Gerris. Hij richtte ISH in 2000 op en regisseert nog altijd het merendeel van al onze voorstellingen.

Onze studio's

Je vindt onze studio's in Amsterdam Nieuw-West. Daar vinden repetities en lessen plaats, ondersteunen we nieuw talent en krijgt de community de ruimte.

Partners

Wat wij doen, kunnen we niet alleen. ISH bestaat bij de gratie van onze partners. We werken nauw samen met fondsen, overheden, theaters en producenten.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK