cursor

Next Steps

Vier jonge choreografen verbinden hiphop en ballet
Speeldata
Locatie
Duur

Vier jonge choreografen, één vraag: wat ontstaat er als ballet en hiphop een dialoog met elkaar aangaan? Geen six-step vs. pas de chat. NextSteps kijkt voorbij die stereotypes en brengt dansers en disciplines van het allerhoogste niveau samen. Dit gebeurt recht voor je neus, een ervaring die je niet wilt missen.

Next Steps presenteert vier dynamische stukken waarin klassiek geschoolde dansers van de Junior Company en de energieke performers van ISH Dance Collective een gewaagde fusion van hiphop en ballet laten ontstaat. Eerder deden ze dat al in succesvolle voorstellingen als Dorian en Grimm, onder leiding van Ernst Meisner en Marco Gerris. Nu krijgen de performers de ruimte om zelf een choreografie te maken. The floor is theirs: wat ontstaat er als zij de creatieve vrijheid krijgen?

Uit elk gezelschap komen twee dansers naar voren, die de rol van choreograaf op zich nemen en aan de slag gaan met (de dansers uit) beide disciplines. Het resultaat bestaat uit vier korte stukken. Ingegeven met dezelfde opdracht, maar elk met een andere uitkomst – die deze talentvolle jonge makers maar al te graag met je delen. En de volgende stap? Die kun je zetten na de laatste voorstelling om 21.00 uur, tijdens de afterparty met DJ.

Speellijst

vr 29 mrt 19:00
Amsterdam Nationale Opera & Ballet
Geweest
vr 29 mrt 21:00
Amsterdam Nationale Opera & Ballet
Geweest

Nu te zien

Urban sports

Elements of freestyle

28 mei — 6 jul 2024West Kowloon Cultural District - Hong Kong

Spectaculaire show met onder andere skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.

ISH Talent

Kromanti

3 apr — 20 mei 2024Theaters door heel Nederland

Breakdance als vertrekpunt, langs afro dance en traditionele Afrikaanse dansstijlen

ISH Talent

Open Podium

25 mei 2024Podium Lely

Makers en performers presenteren eigen werk voor publiek tijdens het Open Podium bij Podium Lely.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK