cursor

Next Steps

Four young choreographers connect hip hop and ballet
Dates
Location
Duration

Four young choreographers, one question: what is created when ballet and hip-hop enter into dialogue? No six-step vs. pas de chat. NextSteps goes beyond stereotypes and brings together dancers and disciplines of the highest level. This happens right before your eyes—an experience you shouldn’t miss.

Next Steps presenteert vier dynamische stukken waarin klassiek geschoolde dansers van de Junior Company en de energieke performers van ISH Dance Collective een gewaagde fusion van hiphop en ballet laten ontstaat. Eerder deden ze dat al in succesvolle voorstellingen als Dorian en Grimm, onder leiding van Ernst Meisner en Marco Gerris. Nu krijgen de performers de ruimte om zelf een choreografie te maken. The floor is theirs: wat ontstaat er als zij de creatieve vrijheid krijgen?

Uit elk gezelschap komen twee dansers naar voren, die de rol van choreograaf op zich nemen en aan de slag gaan met (de dansers uit) beide disciplines. Het resultaat bestaat uit vier korte stukken. Ingegeven met dezelfde opdracht, maar elk met een andere uitkomst – die deze talentvolle jonge makers maar al te graag met je delen. En de volgende stap? Die kun je zetten na de laatste voorstelling om 21.00 uur, tijdens de afterparty met DJ.

Speellijst

Fri 29 Mar 19:00
Amsterdam Nationale Opera & Ballet
Passed
Fri 29 Mar 21:00
Amsterdam Nationale Opera & Ballet
Passed

Nu te zien

Urban sports

Elements of Freestyle

28 May — 6 Jul 2024West Kowloon Cultural District - Hong Kong

A spectacular show that includes skating, freerunning and BMX, after which you will see urban arts with new eyes.

ISH Talent

Open Stage

16 Nov 2024 — 12 Apr 2025Podium Lely

Makers and performers will present their own work in front of an audience during the Open Stage at Podium Lely.

Show:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK