cursor

Open Nights

Ontdek jong werk van drie nieuwe makers
Speeldata
2023
Locatie
Nederland
Duur
TBA

Tijdens ISH Open Nights zie je werk van een nieuwe generatie getalenteerde dansmakers, elk met roots in de hiphop-dans. Drie makers, te weten Lars de Vos, Tamara Robledo Oud en danscollectief SERIÓÓS, maken elk drie korte choreografieën, waarbij hun persoonlijke belevingswereld en het experiment centraal staat.

ISH nodigt voor het Open Nights programma drie makers met een achtergrond in breaking, popping, freestyle of andere hiphopstijlen uit. Zij dagen zichzelf uit om een kort stuk voor het theater te ontwikkelen. De voorstelling heeft drie aparte choreografieën, met elk een eigen insteek. Je gaat een gevarieerd programma zien, beurtelings explosief, energiek of juist ingetogen, rauw of gepolijst, van licht naar donker of strakke beats afgewisseld met rustige vibes. Ben je open minded en wil je je laten verrassen? Dan mag je ISH Open Nights zeker niet missen!

‘De zoektocht naar diepere gronden levert een aaneenschakeling op van prikkelende teksten, speelse moves en aanstekelijke groepsprocessen.’ De Theaterkrant

DIEP van SERIÓÓS

Van diep gelukkig tot diep in de shit, of andersom
In de dansvoorstelling DIEP onderzoeken drie vrouwen in tekst, beweging en in zichzelf en elkaar hun diepte. Wat betekent diepte voor ons en hoe gaan wij hiermee om? Wat gebeurt er als we naar binnen kijken en voelen? Als we de diepere gronden van ons zelf leren kennen, waar komen we dan op uit? Soms zit je diep en kom je er niet meer uit en heb je een ander nodig om jezelf te leren begrijpen. Tijdens DIEP probeert SERIÓÓS. De context los te laten om de stilte te omarmen.

'Zonder dat het obligaat of uitleggerig wordt vertelt Fuerza een persoonlijk verhaal over dans, in de taal van dans. Prachtig.’ De Theaterkrant

Fuerza van Tamara Robledo Oud

Let the rhythm fuel me, let the groove soothe me
Een verhaal over herconnecten met en oproepen van innerlijke kracht. Het is simpel je krachtig te voelen als het goed gaat. Maar wat doen we om onszelf weer omhoog te trekken als het leven ons omlaag haalt? Wat zijn onze herinneringen aan onze fuerza? Fuerza gaat over de kracht in het overkomen van uitdagingen als angst, twijfels en overdenken. Een samenkomst van House, Waacking, Flamenco en meer. Ervaar een intieme en persoonlijke reis naar innerlijke kracht, gevoed en herinnerd door dans, roots en ritme.

'Zowel in solo’s als in groepswerk dansen de b-boys alsof het menens is. Hun combinaties van popping, locking en floorwork zorgen – samen met gelikte lichteffecten – voor een dynamische afsluiter.’ De Theaterkrant

Kaleidoscope van Lars de Vos

Een zoektocht naar de juiste keuze
De dynamische voorstelling Kaleidoscope neemt ons mee in de zoektocht naar het maken van de juiste keuzes. In een caleidoscoop vindt de kijker een symmetrisch, mandala-achtig patroon van drie vlakken, dat meebeweegt als je het schudt. Drie dansers vertegenwoordigen dit veranderende patroon. Het creëert steeds weer nieuwe vormen van gedachtes, meningen en conflicten. De dansers reageren hierop vanuit hun eigen perspectief en discipline, popping, locking, house en floorwork. De voorstelling laat zien dat er niet één manier om met veranderende situaties om te gaan.

ISH Open Nights

Ieder jaar nodigt ISH Dance Collective drie nieuwe makers uit om een bestaand idee voor een choreografie uit te werken tot een kort stuk. De makers repeteren in de studio van ISH, monteren de voorstelling en presenteren dit in het theater. ISH Open Nights vallen onder de pijler ISH Talent, waarbij ISH talentvolle, nieuwe makers ondersteunt bij hun professionele ontwikkeling.

Na afloop van de voorstelling gaat Yahmani Blackman, actrice en theatermaker, in de Meervaart in Amsterdam in gesprek met de makers over de inhoud en totstandkoming van hun werk. Bij de voorstelling in Theater Zuidplein te Rotterdam zal Rajiv Bhagwanbali de avond hosten, en bij LUX in Nijmegen Simon Mamahit.

Speellijst

ma 9 okt 19:30
Amsterdam Meervaart
Geweest
za 21 okt 20:30
Nijmegen Lux
Geweest
wo 8 nov 20:00
Rotterdam Theater Zuidplein
Geweest

Nu te zien

ISH Community

Open Podium

16 nov 2024 — 12 apr 2025Podium Lely

Makers en performers presenteren eigen werk voor publiek tijdens het Open Podium bij Podium Lely.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK