cursor

The winner of Project Dans 2024!

Louis Swanepoel wint Project Dans 2024 en bemachtigt de titel van beste allround danser van Nederland! En mag deelnemen aan de nieuwe voorstelling van ISH Dance Collective: Hip Hop Circus en het Openingsconcert van Amsterdam 750 in Ziggo Dome.

Op donderdagavond 21 maart was de finale van Project Dans te zien op NPO 1. Hier namen de finalisten het tegen elkaar op wie het meeste potentieel heeft om bij ISH Dance Collective te dansen en zichzelf de beste allround danser van Nederland te noemen.

In het eerste onderdeel van de halve finale moest Daniela het programma verlaten tijdens een zware technische opdracht. De overgebleven finalisten Kayva, Louis en Sierra gingen in het tweede onderdeel aan de slag met hun eigen meesterwerk, onder begeleiding van Natascha en Shaker, waar ze hun eigen choreografie, aankleding en danspartner mochten kiezen.

Het was moeilijk voor juryleden Jennifer Romen, Ed Wubbe en Marco Gerris van ISH Dance Collective en de spanning was voelbaar. Alle finalisten wisten hun overtuiging, talent en eigenheid te laten zien in het programma, maar Louis wist de jury te winnen met zijn eigen gemaakte choreografie. Op de muziek van Michael Jackson - Man in the mirror vertelt Louis zijn verhaal over de acceptatie van zijn donkere kant. Door terug te gaan naar de 12 jarige onbevangen Louis, gedanst door zijn leerling van zijn dansschool, en die recht in de ogen aan te kijken, hoopt hij zijn levenslust terug te vinden.

Wil je de winnaar van Project Dans 2024 in het echt bewonderen? Louis is te zien in de volgende voorstellingen:

  • Hip Hop Circus - Premiere in januari 2025 (Tour door heel Nederland)
  • Het openingsconcert voor het jubileumjaar Amsterdam 750 in Ziggo Dome

Wil je de volledige uitzending (terug) kijken? Klik dan hier.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK