cursor

Het barre land

Acrobatische dans met explosieve strijkersmuziek
Speeldata
22 feb — 16 mrt 2025
Tickets
Vanaf €15
Duur
1 uur en 15 minuten

Vanuit de diepte is de enige weg weer omhoog. Want in een oneindige cyclus begint alles altijd weer opnieuw. In de voorstelling Het barre land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitzichtloze wereld schetst. Een wereld die ten onder gaat. Nu, in 2024 zitten we weer volop in de crisis. Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen. Hoe blijven we boven water als gevoelens van eenzaamheid en leegte ons naar de bodem trekken?

‘De klassieke composities van Amsterdam Sinfonietta in combinatie met luchtacrobatiek en hiphop dansers creëren magische beelden, die in de traditionele concertzalen nooit eerder vertoond zijn.’
—Marco Gerris

Drie dansers van ISH, drie acrobaten van Bencha Theater en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta vinden elkaar en bewegen vanuit de donkerte naar het licht. De performers lopen – letterlijk – tegen de muur, vallen ten onder, en krabbelen weer op. Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Fazil Say, Valentyn Silvestrov en Rik Ronner stuwt de performers in een flow. Het Barre Land zet alle zintuigen weer op scherp met explosieve strijkersmuziek, acrobatische dans, mysterieuze visuals en onverwachte wendingen.

"Een waanzinnige samensmelting van strijkers, choreografieën en acrobatiek"

— Theaterkrant

"Het Barre Land prikkelt de zintuigen en stemt tot nadenken"

— De Nieuwe Muze

"Een adembenemende reis"

— Het Parool

Nu & binnenkort te zien

za 22 feb 20:15
Amsterdam De Meervaart
wo 26 feb 00:00
Zwolle Theater de Spiegel
vr 28 feb 20:00
Enschede Muziekcentrum Enschede
za 1 mrt 20:15
Amsterdam Muziekgebouw Amsterdam
zo 2 mrt 20:15
Groningen SPOT Groningen
do 6 mrt 00:00
Den Bosch Theater de Parade
vr 7 mrt 20:30
Breda Chassé Breda
za 15 mrt 00:00
Hongkong Hongkong Arts Festival
zo 16 mrt 00:00
Hongkong Hongkong Arts Festival
Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK