cursor

Burden

Lars de Vos presenteert Burden, een dynamische fusion van hiphop en ballet, als onderdeel van het 10-jarige jubileum van Junior Company in het Vondelpark Openluchttheater.
Speeldata
2024
Locatie
Vondelpark Openluchttheater
Duur

De Junior Company van Het Nationale Ballet viert hun 10-jarig jubileum met een veelzijdige voorstelling, waaronder Burden van Lars de Vos. Deze dynamische fusion van hiphop en ballet, in samenwerking met ISH Dance Collective, benadrukt het talent en de innovatieve kracht van deze jonge dansers. Ontdek hoe klassiek ballet en moderne dansstijlen samenkomen in een adembenemende jubileumvoorstelling.

Van klassieke pas de deux tot poppin’ and lockin’. In vijf korte werken laten de Junior Company-talenten van Het Nationale Ballet zien wat ze allemaal in huis hebben. Ons eigen ISH-danser en choreograaf Lars de Vos laat in zijn dynamische Burden een gewaagde fusion van hiphop en ballet ontstaan, in een samenwerking met de junioren van ISH Dance Collective en Junior Company. Lars de Vos maakte het stuk eerder dit jaar voor Next Steps. Een project waarbij vier jonge choreografen vier dynamische stukken presenteerden waarin klassiek geschoolde dansers van de Junior Company en de energieke performers van ISH Dance Collective een dialoog van hiphop en ballet lieten ontstaat.

Valse Fantaisie van George Balanchine is een juweeltje van pure, romantische dans voor een solistenkoppel en vier danseressen. In het duet Tu me manques vertelt de jonge Canadese choreograaf Kirsten Wicklund geen traditioneel dans-liefdesverhaal, maar verkent ze liefde als individuele emotie. Embers van Ernst Meisner gaat over de relaties die mensen in hun leven aangaan. Sommige houden stand, andere gaan voorbij, maar de liefde gloeit altijd na. De Brits-Kameroense choreograaf Joseph Toonga onderzoekt in Echoes of Memories hoe herinneringen eruitzien in dans. Vanuit zijn achtergrond in de hiphop laat hij de klassiek geschoolde balletdansers een nieuwe bewegingstaal vertellen.

Junior Company

De Junior Company (JC) is de kweekvijver van Het Nationale Ballet. De JC slaat een brug tussen opleiding en beroepspraktijk en biedt jong danstalent (leeftijd ca. 17-22) een kans om zich te ontwikkelen tot professioneel danser. De talenten worden voorbereid op een carrière bij Het Nationale Ballet of bij andere, internationaal toonaangevende balletgezelschappen. En met succes, want inmiddels zijn meer dan veertig JC-dansers doorgestroomd naar de main company van Het Nationale Ballet.

Speellijst

zo 23 jun 15:00
Amsterdam Vondelpark Openlucht Theater
Geweest

Nu te zien

ISH Community

Open Podium

16 nov 2024 — 12 apr 2025Podium Lely

Makers en performers presenteren eigen werk voor publiek tijdens het Open Podium bij Podium Lely.

Toon:

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK